Pastorul Stefanuti Iosif din Braila a trecut la Domnul

Duminica, 2 Mai 2010, in jurul orei 16:30, fratele Stefanuti Iosif, pastorul bisericii din Braila a plecat la Domnul. Acum aproape doua saptamani a fost diagnosticat cu Melanom Multiplu in forma avansata (cancer osos). A inceput de cateva zile un tratament cu citostatice, dar pentru inima dansului, afectata deja, a fost prea mult. Bunul Dumnezeu, care este Singur Intelept si Tata iubitor, sa-i mangaie pe toti cei apropiati si intristati. Detalii privind serviciile de priveghi si inmormantare vor fi comunicate cat de curand de catre cei care le vor organiza. Pastor Ovidiu Ghita –  Galati

Iata ce a scris pastorul Daniel Branzei pe blogul sau:

Fara a fi un mare predicator, fara a fi un mare teolog, fara a fi un mare strateg, Iosif Stefanuti a reusit sa fie mare in toate aceste domenii doar pentru ca a fost ceea ce a fost: un om mare.

Timid, stangaci, aparent fragil si intotdeauna politicos si amabil, Stafanuti a impresionat doar pe cei ce stiu sa cantareasca oamenii pe dinauntru, nu pe dinafara.

Neindemanatic, a lasat in urma lui o cladire extraordinara pentru numarul baptistilor din Braila. Fara a fi un lider de opinie, a format mai multi lucratori si a influentat in bine mai multi pastori si predicatori tineri decat oricare altul din partile Moldovei.

Ar fi putut sa lucreze in Ardeal sau in Banat, unde painea-i mare mare si casul mai dulce, dar a ales sa se cheltuiasca in pamanul aproape steril al Moldovei de sud, intre cotul Dunarii si cotul muntilor Carpati.

A scris putine, dar despre el s-ar putea scrie volume. Eu ma opresc aici pentru ca este prea devreme sa ma pot obiectiviza dupa despartirea aceasta prea brusca. Dumnezeu l-a “zmuls” dintre noi, parca cu graba Celui ce il dorea sa-i fie mai aproape. A lasat in urma lui un gol si o rana inca deschisa … sa fie umpluta acum cu lacrimi, mai tarziu cu cuvinte de uimita apreciere.

Active Image

Pe 8 Noiembrie 2009, Cornel Boingeanu  i-a inmanat in copie o diploma a aprecierilor. Acum s-a dus sa o ia in original de la Stapanul care l-a angajat in lucrare.

Daniel Branzei

Funeraliile pastorului Iosif Stefanuti vor avea loc miercuri, 5 mai 2010, incepand cu ora 10.30, la Biserica Baptistă “Sfanta Treime” din Braila.

1 thought on “Pastorul Stefanuti Iosif din Braila a trecut la Domnul”

 1. Cu parere de rau ca nu pot participa la slujba de inmormantare a unui mare om a lui Dumnezeu a zonei de S-E a Romaniei, ce a avut un cuvant greu de spus si la ordinarea mea in lucrare, postez aceasta poezie “In memoriam”, cu incredintarea ca ar contine si dorintele lui.

  V-AŞTEPT ÎN CER

  V-aştept în Cer
  Să nu uitaţi nicicând
  Că am trăit şi eu pe-acest Pământ
  Şi-am încercat să mă prezint frumos
  În faţa judecăţii lui Hristos.

  Va rog frumos
  Nu vă certaţi pe drum
  Cu toţi suntem străini pe-acest Pământ
  Şi-avem un test aicea de trecut,
  În cer vor fi doar cei ce au crezut.

  Vă-ndemn duios
  Nu v-amăgiţi acum,
  Cu toţi vom părăsi acest Pământ
  Şi-n faţa Mielului curând vom sta
  Spre-a ne primi, sau a ne condamna.

  V-aştept în Cer
  Vă rog nu ezitaţi!
  Cu toţi avem remediu la păcat;
  Şi-n locul tău a pătimit Isus.
  Primindu-L azi, vei fi cu El şi sus.

  Dumnezeu sa-l odihnesca si sa mangaie familia indoliata!

  Pastor Nelu Rosu

Comments are closed.