Zile de sarbatoare la Mangalia

Anul acesta, sarbatoarea Rusallilor pentru Biserica Crestina Baptista Emanuel din Mangalia a fost o sarbatoare cu o semnificatie aparte.
Pe langa evenimentul principal pe de care ne-am amintit cu totii in aceasta zi, biserica a sarbatorit un eveniment jubiliar, si anume 120 de ani de marturie crestina baptista in orasul Mangalia (1891-2011) dar si 80 de ani de cand s-a construit Biserica Baptista din Mangalia(1931-2011).

Sarbatoarea jubiliara s-a desfasurat pe durata a doua zile, Vineri si Duminica,si am fost onorati sa avem alaturi de noi musafiri si invitati speciali care au avut cuvinte de multumire fata de Dumnezeu care binecuvanteaza aceasta biserica si de incurajare penru credinciosii din biserica locala.
Astfel la eveniment au participat Vineri seara (10 iunie 2011) pastorii: Marian Ghita, Daduica Ioan, Costel Nita si din partea bisericii penticostale din Mangalia, fratele pastor Toma Dorel.

Zile de sarbatoare la Mangalia

La eveniment a participat si fratele Craita Petre un apropiat  al bisericii din Mangalia ,precum si un grup de frati din Anglia care doresc sa sprijine biserica locala in zona lucrarii ei sociale din orasul Mangalia Duminica la evenimentul jubiliar biserica a fost neancapatoare pentu cei care au dorit sa participe .
Am fost onorati sa avem la sarbatoare alaturi de noi un grup de credinciosi din Germania condusi de Martin Derman fiul pastorului Iacob Derman cel care a construit biserica din Mangalia.

Martin Derman
Martin Derman

In mesajul dansului exrem de emotionant pentru auditoriu ,acesta ne-a impartasit amintirile dansului cu privire la zilele in care sa construit biserica din Mangalia.
Fratele Bacanu ,un frate invarsta a-l bisericii din Mangalia ne-a impartasit si dansul cateva lucruri din acele momente cand alaturi de alti frati s-a luptat pentru retrocedarea bisericii di Mangalia inchisa de auroritatile comuniste.

Pastor Emanuel Grozea
Pastor Emanuel Grozea

La evenimentul de la Mangalia a participat si fratele Emanuel Grozea pastor in Constanta care a adus inviorare in inimile ascultatorilor prin mesajul dansului.
Am fost onorati ca din partea autoritatilor la eveniment sa participe si deputatul Zamfir Iorgul reprezentand colegiul din zona de sud a Dobrogei, care a avut la randul dansului un mesaj de incurajare si apreciere pentru credinciosi bisericii noastre.

Pastor Costin Mitu
Pastor Costin Mitu

Sarbatoarea a fost incununata cu un botez nou testamental urmat de o agapa frateasca la care au prticipat toti cei prerzenti.
Dumnezeu sa binecuvanteze lucrarea bisericii sale din Mangalia si bisericile misiune.

Zile de sarbatoare la Mangalia
Zile de sarbatoare la Mangalia

 

2 thoughts on “Zile de sarbatoare la Mangalia”

 1. salvatadeisus

  De rusalii am primit botezul …sunt foarte fericita la gandul ca am trait acel fior al apei botezului,mi-as fi dorit foarte mult sa fie si sotul meu cu mine…dar stiu ca a fost cu sufletul…am incercat sa ocolesc acest eveniment ,din diverse motive,dar cine sunt eu sa vreau sa inteleg trinitatea sau alte lucruri care sunt imposibil de inteles oamenilor… sunt un simplu muritor ,dar am inteles ca lui Dumnezeu ii pasa de mine,oaia ratacita … Eu vreau sa-l cunosc pe Dumnezeu si atat! Am invatat ca nu intamplator Domnul ne-a ales ,suntem ai LUI si trebuie sa lucram pentru EL …SLAVIT SA-I FIE NUMELE! Eu imi doresc pentru copii mei tot binele din lume si de aceea cred ca si Tatal Nostru Ceresc ne vrea binele! Stiu ca acest botez este inceputul drumului si ma rog Bunului Dumnezeu sa ma tina pana la sfarsitul drumului in alergare ,cu genunchi tari si inima deschisa! Este frumos sa traiesti cu Dumnezeu dar si mai frumos este sa traiesti doar pentru Dumnezeu …. as vrea sa ca primind acest botez sa urc pe culmile dragostei pentru semenii nostri,ma rog Domnului sa –mi ia din suflet tot ce este bun si sa-L faca si mai bun…si toate spre slava LUI! Il rog sa-mi scrie in suflet nadejdedea vietii vesnice….E frumos nu? Toata viata am avut temeri de toate felurile acum nu-mi mai e teama de nimic ci doar de Dumnezeu! Si culmea nu mi-e teama ca m-ar putea pedepsi mi-e teama ca l-as putea intrista si-l iubesc prea mult sa-i provoc chiar si intristare…
  In sfarsit sunt fericita! Acum stiu ,cred si simt ca nu suntem singuri pe drumul vietii!

  …. La ce bun sa ai toate averile din lume daca ti-ai pierde sufletul?!…
  Un suflet credincios!

 2. Bunul Dumnezeu sa binecuvanteze lucrarea Lui din sudul Dobrogei si marturia crestinilor din aceasta zona.
  Multumim Domnului ca El mai cheama oameni la Sine si in aceste vremuri de necredinta pe care le traim.
  Domnul sa-i intareasca pe toti cei care s-au hotarat pentru El si sa ne ajute sa ducem mesajul impacari oamenilor cu Dumnezeu prin jerfa lui Isus la cat mai multi.

Comments are closed.