Centrul Roman de Studii Transculturale

CENTRUL ROMAN DE STUDII TRANSCULTURALE
CONSTANTA-AGIGEA

CENTRUL ROMÂN DE STUDII TRANSCULTURALE există pentru a echipa într-un cadru de excelenţă creştini români în vederea trimiterii lor ca misionari la popoarele neevanghelizate.

La CENTRUL ROMÂN DE STUDII TRANSCULTURALE procesul de instruire se întinde pe o perioadă de doi ani, forma învăţământ de zi, cursuri bloc de 1-2 săptămâni.

ANUL I
În anul I se urmăreşte modelarea caracterului fiecărui student şi dezvoltarea abilităţilor şi darurilor lui spirituale în vederea pregătirii pentru o slujire eficientă.

În acest an se predau cursuri biblice de bază şi cursuri introductive despre misiune, precum: Introducere în Vechiul Testament, Introducere în Noul Testament, Dezvoltare Spirituală Personală, Istoria Bisericii, Istoria şi Teologia Misiunii, Introducere în Misiune, Faptele Apostolilor, Doctrine Biblice, Evanghelizare şi Plantare de Biserici, Exegeză, Omiletică, Hermeneutică şi altele.

De asemenea CRST pune la dispoziţia studenţilor cursuri de limba engleză.

ANUL II
În anul II se urmăreşte pregătirea studentului pentru misiune transculturală şi orientarea lui spre un câmp de misiune specific. Există posibilitatea ca şi absolvenţii altor şcoli biblice să se înscrie în anul II. În acest an se predau cursuri specifice de misiune, punându-se un mare accent pe contextualizarea esenţei mesajului creştin.
Dintre cursurile oferite în anul II amintim: Introducere în Islam, Islamul Popular, Slujire în Context Musulman, Abordare Teologică şi Practică a Islamului, Comunicare Transculturală, Introducere în Hinduism şi alte Religii Orientale, Bivocaţionalism, Conducere Slujitoare şi Lucrul în Echipă, Semne şi Minuni în Misiune, Război Spiritual, Orientare Misionară şi altele.

Sait: www.crst-ct.ro

 

3 thoughts on “Centrul Roman de Studii Transculturale”

 1. Bine v-am gasit!
  Ma intereseza cat timp dureaza aceasta scoala?
  Si ce inplica daca ma inscriu la aceasta scoala?

 2. Centrul Roman de Studii Transculturale din Constanta-Agigea pregateste persoane pentru misiunea transculturala – instruirea se face pe perioada unui an de zile. Actual sunt in desfasurare o serie de cursuri intensive care pot fi luate ca si cursuri modulare si de alte persoane in afara de studentii inscrisi la cursurile de zi.
  Pentru toamna 2008 inscrierile se pot face pana la data de 01 Septembrie.
  La data de 05 Octombrie 2008 se incep cursurile si se vor incheia in Octombrie 2009. Primul semestru (Oct-Feb) va cuprinde mai mult cursuri biblice iar semestrul al II-lea (Feb-Iun) mai mult cursuri de misiune. In fiecare weekend studentii merg in practica in diferite proiecte sau biserici din zona. La sfarsitul celor doua semestre fiecare student pregateste o lucrare de diploma si o sustine. De asemenea sustine examene la finalul fiecarui curs. In luna Iunie vor fi doua calatorii pe termen scurt in tari precum Turcia, Albania, apoi doua luni de practica si in toamna urmeaza alte 6 saptamani de cursuri de misiune (Studiile Internationale pentru Islam).
  Implicatii –probabil motivatia ta este cea mai importanta, apoi putem discuta despre dosarul de inscriere, taxa de scolarizare, implicarea in slujire pe viitor.
  Campusul CRST din Constanta-Agigea pune la dispozitie cazare si masa pentru toti studentii.
  Pentru orice intrebari legate de CRST puteti scrie la: secretariat@noifrontiere.ro sau sunati la 0341-459411 sau 0741-159203
  Vizitati si pagina: http://www.noifrontiere.ro

Comments are closed.