De ce sa-l votez pe Peter Costea?

Poate vă întrebaţi ce îl deosebeşte pe dl. Peter Costea de ceilalţi candidaţi sau ce atuuri posedă dânsul. În această ediţie a buletinului nostru răspundem la câteva din aceste întrebări:

1. Dl. Peter Costea este singurul candidat care are o platformă electorală dedicată în întregime familiei şi valorilor familiei şi o platformă electorală pro-viaţă şi pro libertate religioasă.

2. Dl. Costea este singurul candidat care a făcut pledoarii scrise în Parlamentul European împotriva acţiunilor legislative care contravin valorilor şi intereselor familiei creştine. Din anul 2007 până în prezent a înregistrat zeci de astfel de memorii în sprijinul valorilor creştine şi tradiţionale. În consecinţă, dl. Costea posedă deja expertiza necesară pentru a pleda şi de acum înainte în favoarea valorilor autentice, dar de această dată din interiorul Parlamentului European şi cu mai multă greutate. Pe lângă toate acestea, dl. Costea este singurul candidat care a făcut intervenţii similare în Consiliul Europei şi în Organizaţia Naţiunilor Unite. Multe din memoriile scrise de dl. Costea şi înregistrate în aceste organizaţii sunt postate pe situl de campanie www.costea-parlamentuleuropean.ro. În contrast, nici un candidat la europarlamentare din partea nici unui partid politic care la ora actuală este în Parlamentul European nu a iniţiat, scris, ori redactat în întregime un raport ori demers pentru familie, pentru viaţa copiilor nenăscuţi, ori în favoarea libertăţii religioase. Dimpotrivă, majoritatea dintre ei au votat împotriva unor astfel de rezoluţii ori rapoarte iniţiate de alţi europarlamentari.
3. Dl. Peter Costea este singurul candidat care a făcut un lobby intens în interiorul Parlamentului României pentru adoptarea unor prevederi specifice şi clare de protejare a familiei în Codul Civil în anul 2009.4. Dl. Peter Costea posedă o gândire originală şi  are abilitatea de a gândi critic. Nu plagiază şi nu îşi însuşeşte ideile nimănui. Ca avocat posedă o abilitate unică, aceea de a pleda cauzele familiei aşa cum a făcut-o până acum în tribunal, vreme de peste 23 de ani.5. Dl. Costea este singurul candidat cu o expertiză vastă în ceea ce priveşte statul de drept. A trăit mai bine de 35 de ani în cel mai democratic stat din lume, în cel mai stabil sistem politic din lume. Este expert în statul de drept şi în legislaţia statului de drept. În plus, el posedă o cultură politică sănătoasă şi indispensabilă unui stat de drept democratic
DIPLOMAŢIA INTERNAŢIONALĂ
Pe lângă expertiza în valori şi promovarea lor, dl. Costea este expert şi în diplomaţia internaţională. Dl. Costea posedă un doctorat în diplomaţie de la Fletcher School of Law and Diplomacy din Boston, Massachusetts, cea mai veche şi prestigioasă şcoală de diplomaţie din lume. Dl. Costea doreşte să-şi pună această expertiză în folosul României şi a familiilor ei.
POZIŢIA DLUI. COSTEA PRIVIND SUBIECTELE INTERNAŢIONALE ACTUALE CU CARE SE CONFRUNTĂ ROMÂNIA ŞI EUROPA.
Dl.  Costea condamnă, în continuare, politica de agresiune a Rusiei împotriva Ucrainei.Dl. Costea critică decizia guvernului interimar al Ucrainei de a elimina limba română ca limbă regională din Ucraina. De 20 de ani dl. Costea vizitează frecvent românii din întreaga Ucraină promovându-le interesele naţionale şi spirituale. Decizia guvernului interimar ucrainian este discriminatorie la adresa celor peste 400.000 de români care trăiesc în acest moment în Ucraina.Dl. Costea sprijină unirea Republicii Moldova cu România, cât şi integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană. Totodată dl. Costea respinge eforturile Rusiei şi a comunităţii europene de a federaliza Republica Moldova.Dl. Costea afirmă inviolabilitatea graniţelor României.Privind trecutul recent al României, dl. Costea condamnă comunismul şi deasemenea condamnă Pactul Ribbentrop-Molotov care a divizat în mod artificial România de-a lungul Prutului.Dl. Costea afirmă că Basarabia e România.Dl. Costea sprijină şi promovează drepturile românilor din afara graniţelor României, în special a românilor din Serbia şi a Aromânilor din Albania. În 2005 dl. Costea a vizitat comunităţile Aromânilor din Albania şi probabil că este singurul candidat care are la inima bunăstarea lor spirituală şi integritatea lor lingvistică. Dl. Costea respinge eforturile de asimilare forţată a Aromânilor din Albania şi Grecia. În consecinţă, este intenţia dânsului de a sprijini din interiorul Parlamentului European respectarea drepturilor Aromânilor, cât şi a tuturor Românilor care trăiesc în afara graniţelor ţării.

Dl. Costea crede că România trebuie să fie un partener egal cu celelalte state membre ale Uniunii Europene în fasonarea viitorului continentului european. România trebuie să aibă o voce şi în ceea ce priveşte politica externă a Uniunii Europene, o politică care să promoveze valorile autentice în restul lumii şi nu nonvalorile.

Dl. Costea crede că România trebuie să fie acceptată şi integrată în spaţiul Shengen cât mai curând şi fără rezerve.

Dl. Costea favorizează respectarea drepturilor românilor care locuiesc în Diaspora. Crede în nediscriminarea lor, atât din partea autorităţilor României cât şi din partea autorităţilor ori comunităţilor europene în care trăiesc. În acest sens, dl. Costea militează pentru accesul liber al cetăţenilor români pe piaţa muncii din toate ţările membre ale Uniunii Europene. Dl. Costea cere ca cetăţenii români să fie trataţi cu respect şi să nu fie discriminaţi în ţările în care trăiesc.

Din 2006 dl. Costea pledează pentru eliminarea vizelor SUA pentru cetăţenii români. În ultimii ani a devenit la moda pentru politicienii români să ceară autorităţilor SUA eliminarea vizelor. Încă din 2006 Dl. Costea a scris un memoriu adresat autorităţilor americane cerând eliminarea vizelor. În  2006 dl. Costea a scris un memoriu pentru Romanian American Society of Oregon, adresat autorităţilor americane cerând eliminarea vizelor.

Dl. Costea este îngrijorat de tendinţele spre guvernarea globală. Ele subminează suveranitatea naţională. În acest sens dl. Costea crede că este oportun ca instituţiile europene să fie instituţii cu autoritate limitată care să nu submineze suveranitatea naţională.

DL. LUCA VOLONTE SPRIJINĂ CANDIDATURA DLUI. COSTEA
În această săptămână, dl. Luca Volonte şi-a exprimat sprijinul pentru candidatura dlui. Costea pentru alegerile europarlamentare. Dl . Luca Volonte este o personalitate influentă în politica conservatoare a Europei şi unul din liderii proeminenţi ai mişcării pro-familie şi pro-vita din Europa. Vreme de mulţi ani dânsul a fost unul din delagaţii Italiei în Consiliul Europei şi liderul grupului PPE (Partidul Popular European) din Consiliul Europei. În prezent dânsul este preşedintele organizaţiei pro-familie şi pro-vita Dignitas Humanis din Europa.

Contactaţi-ne prin e-mail la:  contact@costea-parlamentuleuropean.ro