Alerta de rugaciune – Chemare la rugaciune pentru India!

Alerta de rugaciune - Chemare la rugaciune pentru India!Membrii organizatiei Tineri Pentru Misiune (TPM) sunt printre miile de ucenici ai lui Hristos in India care sufera sub persecutie violenta din partea hidusilor radicali.

Violentele au crescut in ultimele lunile in intreaga natiune, in special in statele Orissa si Karnataka, unde mii de oameni isi parasesc casele in incercarea de a scapa de persecutie. Numai in statul Orissa, 51 de oameni au fost confirmati ca morti, in timp ce peste 40.000 au fost fortati sa-si paraseasca casele din cauza bandelor de radicali hindusi care fac ravagii, agresand pastorii, preotii si calugarii, incendiind bisericile si vandalizand proprietatile.

Au fost prezentate rapoarte din partea a peste 12 membri si studenti din Tineri Pentru Misiune (YWAM) care au fost batuti si raniti si si-au pierdut casele. Proprietatile personale si ale TPM-ului au fost distruse. Alte echipe sunt sustin si ajuta refugiatii care de obicei raman fara nimic. Toti se roaga intens lui Dumnezeu sa intervina, si cer TPM-ului international sa li se alature.

Un grup de 90 de lideri crestini care s-au intalnit saptamana trecuta in Mumbai sa se roage pentru situatia din India, cred ca ea este asemanatoare cu cea din cartea Esterei, cand oamenii lui Dumnezeu au fost supusi unui plan de exterminare. Liderii TPM din India care au luat parte la intalnire explica: ‘Regina Estera face apel la evreii, prin Mordacheu, ca ei sa posteasca trei zile. Restul e istorie. Dumnezeu intervine. Acesta este motivul acestei chemari,de rugaciune si post. La fel si noi, lansam o chemare urgenta catre toti prietenii nostri de a declara trei zile de post si rugaciune pentru India, de luni, 29 septembrie pana miercuri 1 octombrie.’

Directorul TPM International Lynn Green raspunde acestei chemari la rugaciune: “Urmatoarea zi de joi este urmatoarea zi globala de rugaciune din luna si atentia nostra este intarirea personala in Domnul. „

Fratii si surorile nostre din India sufera intr-un fel in care multi dintre noi nu am suferit si trebuie sa stam alaturi de ei intarindu-i prin rugaciunile noastre pe masura ce ei cauta voia lui Dumnezeu in aceasta natiune.

Nevoie de rugaciune pentru India:

  1. Cititi Estera 3,4 si urmariti paralele intre ce se intampla azi in India si scopul dusmanului din acel timp ca sa-i distruga pe copiii lui Dumnezeu. Rugati-va ca „Esterele” sa se ridice si sa vorbeasca oamenilor influenti care pot preveni violentele care vor urma.

  2. Rugati-va ca Dumnezeu sa-i binecuvanteze pe cei care persecuta, si conform poruncilor Domnului Isus acestia sa-L cunoasca pe Dumnezeu prin viata celor crestini si prin interventia supranaturala a Duhului Sfant.

  3. Rugati-va ca fratii si surorile noastre din India sa fie intariti in credinta lor si sa persevereze in aceste incercari. Rugati-va ca Domnul sa-i foloseasca in acest timp si ca ei sa fie lumina si sare in India.

  4. Rugati-va pentru victimile acestor violente si pentru ca interventia din partea Guvernului Central sa opreasca alte atacuri. Rugati-va pentru lucrarile de binefacere cu cei care sunt raniti sau au pierdut tot.

Daca vreti sa aflati mai multe noutati despre violenta impotriva crestinilor din India, vizitati Evangelical Fellowship din India www.efionline.org
Pentru a citi mai mult despre ziua lunara internationala de rugaciune in TPM vizitati www.prayerday.org
Este o lista cu mai multe nevoi de rugaciune de la postul Esterei si alte informatii la ict(a)oval.com. Daca ceri mai multe informatii, scrie numele intreg si unde locuiesti.

Sursa: www.lucratori-romani.ro